Пешеходка побърка столицата! Реакцията на шофьорите

Как тръгнала да пресича

Пешеходка побърка столицата! Реакцията на шофьорите | StandartNews.com

Червенокоса пешеходка, заснета от видеорегистър на автомобил в центъра на София, подпали социалната мрежа Фейсбук. Причината за това се оказа не само странната маневра на жената, но и думите на шофьора, пред чиято кола тя тръгнала да пресича, пише Блиц.

"Нещо много уверени станаха някои пешеходци през последните години", така Владимир Бакалов започва поста си във фейсбук групата "Забелязано в София".

От видеото му се вижда как червенокосата пешеходка, която крачи с добра стъпка по тротоара, директно се засилва към пешеходната пътека и изобщо дори не проверява има ли кола наоколо, колко близо е тя и ще има ли възможност да спре.

"Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека Всевишният ги защитава и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, но това не му дава право да връхлита като хала, без да гледа.

Слагаш плахо крачето на платното, уверяваш се, че шофьорите са те видели и са започнали да намаляват, и тогава минаваш. В такива случаи рязкостта на спирането баланс от нуждата да спасиш пешеходецът и да избегнеш удар отзад, който баланс аз постигнах с неимоверни усилия.

На тези хубави гладки жълти павета единственото, което спаси тази госпожа, беше ABS-ът. Да отиде да запали свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е перфектно съобразена с пътните условия, както се вижда", уточнява шофьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай