От първо лице: Медицинска сестра говори за ужаса в Бургас

Днес Окръжният съд остави в ареста сириеца, карал автобуса

От първо лице: Медицинска сестра говори за ужаса в Бургас | StandartNews.com

15-годишният сириец, който е бил зад волана на автобуса, убил двама полицаи, се изправи пред съда по искането на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение срещу него "задържане под стража". Той е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа. Йордан Илиев и Атанас Градев загинаха в четвъртък рано сутринта на кръстовище в Бургас, докато опитват да спрат автобуса, шофиран от непълнолетния Омар, след 25 километра преследване. 

Заедно с екипите на полицията, пожарната и гранична полиция, в четвъртък рано сутринта на мястото на трагедията е и медицинската сестра Христина Атанасова. Била нощна смяна и в спешния център в Бургас получили сигнал за тежка катастрофа с пострадали.

"30 години съм в сферата, виждала съм изключително много неща, няма да го забравя никога, не искам да го виждам повече никога", казва жената. На въпрос имали ли са някакъв шанс отговаря: "Те ли?! Не. Абсолютно никакъв. Те много бързо бяха извадени, ние веднага бяхме там, бяхме в готовност да реагираме, бяхме два екипа, за всеки от пострадалите имаше отделен реанимационен екип...Нямаше никакъв шанс".

Наложило се Христина и колегите ѝ да съобщят на служителите на МВР, че Йордан и Атанас са загинали. "Това бяха мъже, плачеха...После дойдоха някакви техни началници, когато вече разбрахме, че двамата, и на двамата няма как да се помогне. Питахме ги дали имат нужда от нещо, те не можаха да намерят сили, да си отворят устите и да кажат "да" или "не", просто повдигаха рамене и стискаха зъби".

По информация на Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай