Очаквано - без фенове по стадионите

Мярката е до 12 ноември, засега

Очаквано - без фенове по стадионите | StandartNews.com

Очаквано и логично.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в страната. От 29 октомври, за 14 дни (т.е. до 12 ноември), с издадена преди минути Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. здравният министър въведе засилени противоепидемични мерки.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. Единствено изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки.

Това означава, че от следващия кръг мачовете от Първа и Втора лига в България ще се провеждат пред празни трибуни.

Новината е особено разочароваща за феновете на Лудогорец, които няма да могат да гледат на жива мача на своите любимци срещу английския Тотнъм от груповата фаза на Лига Европа на 5 ноември в Разград, отбелязва БГНЕС.

Тъй като заповедта на здравния министър е със срок до 12 ноември, ако тя не бъде удължена, няма да засегне двата оставащи домакински мача на ЦСКА от турнира - срещу Йънг Бойс на 26 ноември и срещу италианския гранд Рома на 10 декември.

Ако така обаче се раззиват нещата, нищо чудно мярката да остане вм сила и след 12 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай