Няколко земетресения на Балканите. Едно удари България

Интензивна сеизмична активност през последните часове

Няколко земетресения на Балканите. Едно удари България | StandartNews.com

Интензивна сеизмична активност на Балканите, включително у нас, през последните часове.

Земетресение с магнитуд 2.6 по Рихтер е регистрирано тази сутрин, малко след 08:00 ч. в района на Благоевград.

По данни на Националния сеизмологичен център към Национален институт по геофизика, геодезия и география - БАН трусът е в град Хаджидимово.

Епицентърът е на 80 км от Благоевград и на 140 км от град София.

Също тази сутрин в 07:42 часа местно време (8:42 бълг. време) е регистрирано земетресение с магнитуд 3,1 по скалата на Рихтер край Чаплина, в южната част на Босна и Херцеговина, съобщава порталът Кликс.

Според данни на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (EMSC) земетресението е регистрирано на 14 километра източно от Чаплина и на 29 километра от Мостар, на дълбочина от девет километра, пише БТА.

"Събуди ме. Разтресе и се чу тътен", "Леко люлеене, продължи по-дълго", са част от свидетелствата на хора, усетили труса. Засега няма информация за материални щети.

Освен това тази нощ бяха регистрирани две по-слаби земетресения в Хърватия край Загреб, съобщиха от Сеизмологичната служба на Хърватия. Първият трус е регистриран в 01:55 ч. местно време (02:55 часа бълг. време), с магнитуд 1,9, а вторият три минути по-късно, в 01:58 ч. местно време (02:58 часа бълг. време), с магнитуд 2,8. Засега няма информация за материални щети при тези земетресения.

"За кратко, но силно разтресе, събуди ни", "Първото явно ме събуди, а второто добре ме разтресе", "Не беше никак слабо, особено второто, скочих от леглото". Това са някои от коментарите на загребчани, цитирани от портала Индекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи