Новите Citroen C4 и Berlingo вече у нас

Новите Citroen C4 и Berlingo вече у нас | StandartNews.com

На автомобилния салон в Женева през пролетта Citroen показа фейслифт версии за популярните си модели C4 и Berlingo. От вчера двата автомобила са и в България, като бяха показани на журналистите от официалния вносител на марката у нас "Автомотор Корпорация". Те се отличават с освежена външност и доста новости както в интериора, така и в техниката.

При C4, чието второ поколение бе лансирано през 2010 г., подобренията са повече. Отвън променени са броните и в графиката на светлините, които вече използват LED технология. В интериора са поставени нови тапицерии и по-семпло бордно табло с нов 7-инчов сензорен екран в централната част. Налице е вече и безключов достъп и стартиране на двигателя, както и ревизирани Евро 6 двигатели. Сред тях най-икономичен е дизеловият BlueHDI 100 S&S BVM, който в тандем с нова 6-степенна автоматична трансмисия изразходва едва 3,3 литра на 100 км пробег. След фейслифта цените на Citroen C4 започват от 29 117 лева. От второто поколение на Citroen C4 са произведени над 450 000 бройки в завода в град Мюлуз.
2,9-те милиона продажби от 1996 г. насам говорят красноречиво за успеха на Citroen Berlingo. При него измененията като че ли са по-малко и обхващат основно предната част. Там откриваме променена подредба на елементите, а купето вече може да бъде боядисано в два нови екстериорни цвята. 7-инчовият таблет от C4 ще се предлага опционално и при обновения Berlingo, а в списъка с екстри при различните версии влизат още камера за паркиране, климатроник и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай