Нови разкрития за българските шпиони във Великобритания

Разследване на Христо Грозев

Нови разкрития за българските шпиони във Великобритания | StandartNews.com

Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин.

Това заяви разследващият журналист Христо Грозев в ефира на "Здравей, Българиа". В днешното издание на "Шпигел", за което работи българинът, излиза обширен репортаж за човека, вербувал сънародниците ни на Острова. 

Грозев каза, че мъжът, който е плащал на задържаните, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек. "Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида", разкри журналистът.

Марсалек е открит от Грозев в Русия през 2020 г. Наемал е много хора - шпиони на свободна практика, които е ръководил.

"Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво", подчерта журналистът. 

"Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече - много скоро", посочи Грозев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват--- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи