Нова тревога за времето! Какво нахлува в България

Ето какво ни чака

Нова тревога за времето! Какво нахлува в България | StandartNews.com

От метеорологичната служба "Метео Балканс" издадоха предупреждение за 22 декември.

През нощта срещу петък над крайните северозападни и западни райони облачността ще се увеличи и до сутринта на места ще превали дъжд. Над планинските райони, с надморска височина от над 700-800 метра валежите ще са от сняг. Ще духа силен северозападен вятър, а с него температурите ще се понижават

Минималните температури ще са между минус 3°С до плюс 3°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус  3-4°С. 

През деня в петък, по преминаващ студен атмосферен фронт, валежите над Западна България постепенно ще обхванат централните и източни райони. Валежите над Централна и Източна България ще са предимно от дъжд, а над Западна и Северозападна България ще са в процес на спиране. Сняг ще вали в планинските райони от Западна и Южна България. Ще има условия и за слаби виелици.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Най-късно в Източна България, където ще продължи да духа силен югозападен вятър и температурите ще се задържат малко по-високи. 

Максималните температури ще се понижат и ще са между 5°С-9°С. Малко по-ниски над Западна и Източна България - до 5-7°С.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Борис
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи