Нова промяна във времето. Мъгли и дъжд, но къде ще има и сняг

Прогнозата за вторник

Нова промяна във времето. Мъгли и дъжд, но къде ще има и сняг | StandartNews.com

През нощта срещу вторник, над цялата страна облачността ще се задържи значителна. След полунощ и в ранните часове в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до обяд ще има условия и за намалена видимост. Над планинските райони ще превали и слаб дъжд.

Минималните температури ще са между минус 1°С до плюс 4°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 3°С. Малко по-високи, по Черноморието - до 4-5°С.

През втория ден от новата седмица, облачността ще се задържи променлива над Западна и Централна България, като на изолирани места ще превали слаб дъжд. Над 1500-1600 метра надморска височина - и от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, а в източните райони ще е от север. След обяд ще има и разкъсвания на облачността, но предимно над планинските райони, прогнозират от "Метео Балканс". 

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 9°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  - до 11°С-14°С. 

Времето в София

През нощта срещу вторник, облачността ще се задържи значителна. Очакваните минимални температури са между минус 3-2°С. След полунощ ще има условия и за намалена видимост.

През деня ще преобладава облачно време. Ще има условия и за слаби ръмеж. Дневните температури ще се понижат и ще са до 8-9°С.  

Времето по планините 

През деня над планините ще преобладава облачно време и на изолирани места ще превали слаб сняг, като под 1300 метра надморска височина и от дъжд. Бъдете внимателни! Висока лавинна опасност над Рила и Пирин! Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 3°С, а на 2000 метра - около минус 5°С. 

Времето по Черноморието

Ще преобладава променлива облачност. След обяд се очакват и слаби валежи от дъжд. Ще се задържи сравнително топло за края на февруари, като дневните температури ще надминат 7-9°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Времето на Балканите

През следващите 24 часа, по-значителна ще е облачността над централни и южни райони от полуострова, като по Адриатическото крайбрежие и Южна Гърция се очакват значителни валежи от дъжд. 

Температурите ще се задържат необичайно високи за края на месеца

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи