Недков: Зад Слави застана прокудената България

Трифонов е третото его, което ще застане между президент и премиер, каза писателят

Недков: Зад Слави застана прокудената България | StandartNews.com

Прокудената България се припозна в Слави Трифонов. Надежда в него видяха хората, които загубиха илюзиите си по време на прехода. Тази теза защити писателят Димитър Недков в интервю за България он ер.

Авторът на култовите романи „Знакът на българина” и „Президентът” започна анализа си за резултатите от изборите в неделя, тръгвайки от името на новата партия. И припомни, че Слави Трифонов започна с Ку-Ку, което, след като бе свалено от екран и принудено да излъчва от мазето с паяжини на известен столичен хотел, се преименува на „Хъшове”. Днес виждаме бунта на децата на тогавашните хъшове, каза Недков. И подчерта, че за „Има такъв народ” са гласували както децата на онези, които преди 30 години са стегнали куфарите и са напуснали България, принудени да търсят по-добър живот зад граница, така и хората, чиито родители на останали тук и са понесли на плещите си всички негативи на прехода.

Писателят утопист продължи анализа си с личността на Слави Трифонов. Той  припомни прогнозата си от края за 2019 г., че 2020-а ще е годината на титаничния сблъсък на двете его-та – на президента и на премиера. Тя се сбъдна, видяхме до какво доведе. Сега се появи третото его и пред него другите две ще установят, че тяхното е било като детска приказка, каза Недков.

За разлика от системните партии, които слушат аматьорски пиари и аматьорски политмейкъри, партията на Слави се движи от професионални сценаристи, подчерта Недков. И заяви: „Ние гледахме предизборна кампания – пантомима, мълчалива. Слави бе като Диоген Синопски, който посред бял ден с факла в ръка мълчаливо обикаля агората,  търсейки „поне един нормален човек”. Въпросът е какво ще стане, когато Слави в ролята на Диоген срещне нашия Александър, все още Велики /още месец/. Дали ще му каже, както древния философ-циник: „Махни се, че ми засенчваш слънцето”? И дали нашия Александър ще му отговори като в притчата: Ако не бях Александър Велики, бих искал да съм Диоген?”.

Професионалните пиари имат за цел да премахнат всички недостатъци от лицето, чиито образ ваят, да го отдалечат от хората и да го обожествят, докато професионалните сценаристи имат за цел да правят история, в която зрителят да се припознае. Да каже: Аз съм Слави, обясни още Недков.  Според писателя с влизането на Слави като втора сила в парламента времето на илюзиите свърши.

Въпросът е дали той и „Има такъв народ” ще успеят да възродят опустялата българска земя, с най-плодородния чернозем, в която днес буренясват гробовете на хората от прокудената България, обобщи писателят.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай