Най-новите джаджи от Барселона

Най-новите джаджи от Барселона | StandartNews.com

В последните години Световният мобилен конгрес в Барселона се превърна в ключово събитие за всички производители в бранша. Огромен интерес към него проявяват не само обикновените потребители, но също така играчите на пазара и журналистите. Предлагаме ви някои от най-интересните устройства, които бяха тези дни в столицата на Каталуния.

 

HTC Desire 816 и Desire 610

 

Новият смартфон от среден клас HTC Desire 816 има 1,6GHz четириядрен Qualcomm Snapdragon 400 процесор, 5,5-инчов дисплей, 1,5GB RAM памет, 2600mAh батерия, 8GB за съхранение на файлове, както и слот за microSD карта. Оборудван е с 5-мегапикселова камера отпред и 13MP на гърба. Продажбите започват следващия месец в Китай, а в останалите страни по света устройството ще бъде налично през април. Desire 610 е с 1,2GHz четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 400, 4,7-инчов дисплей, 1GB RAM, 2040mAh батерия, 8GB на съхранение и слот за карта памет. Предната му камера е 1,3 мегапиксела, а задната - 8MP. Появата му на пазара в Европа е планирана за май. Характерното за двата смартфона е, че нямат капацитивни бутони, а са заменени от екранни. Устройствата имат също BlinkFeed и двойни фронтални високоговорители с BoomSound технологията на HTC.

 

LG F70 и F90

 

LG разшири портфолиото си от смартфони с 2 нови модела от среден клас - F70 и F90. Още не се знае на каква цена и кога ще бъдат пуснати на европейския пазар. LG F70 е оборудван с 4,5-инчов IPS дисплей и се захранва от 4-ядрен 1,2GHz Snapdragon 400 процесор на Qualcomm, който е допълнен от 1GB RAM. В задната част има 5-мегапикселова камера, а батерията може да се сменя и е с мощност от 2440mAh. Смартфонът работи с Android 4.4 KitKat OS. LG F90 e малко по-голям - 4,7-инчов диагонал на дисплея и поддържа резолюция от 960х540 пиксела. Моделът работи с 4-ядрен процесор и разполага с 8-мегапикселова камера, 4GB вградена памет, microSD слот за карта и 3000mAh батерия. Двата смартфона също така поддържат високоскоростните LTE мрежи и предлагат допълнителни функции като LG Knock Code, Easy Home и др.

 

Новият YotaPhone

 

Първото поколение YotaPhone получи не особено добри отзиви. Макар идеята за заден E Ink панел да е особено иновативна, високата цена и слабият хардуер се оказаха пагубни за руския продукт. В Барселона компанията показа наследника на YotaPhone, който вероятно ще се казва YotaPhone 2. Дисплеят вече е 5-инчов и с резолюция от 1080p, докато E Ink екранът на гърба е 4,7-инчов и отчита допир. Смартфонът е дебел само 8,9 мм и има 4-ядрен чип Snapdragon 800 с тактова честота 2,3GHz. Yota Devices предвижда да използвате черно-белия панел с ниска консумация на ток при разговор, за четене на съобщения и туитове, бърза проверка на часа и пропуснатите нотификации и т.н.

 

ZTE Grand Memo II LTE

 

Китайският производител ZTE представи в Барселона своя 6-инчов фаблет Grand Memo II LTE. Устройството ще бъде пуснато в продажба през април - първо в Китай, а след това в Европа, Северна Америка и Азия. Цената му ще бъде около $300. Grand Memo II LTE е дебел едва 7,11 мм, но поради големия си дисплей в никакъв случай не е малък. HD дисплеят е с пикселна наситеност от 245 ppi. Под капака е поместен Snapdragon 400 процесор, основната камера е 13MP, а предната - 5MP. Устройството работи под последната версия на Android - 4.4 KitKat. Тя е модифицирана с интерфейса на ZTE, носещ името MiFavor 2.3. Една от полезните функции е възможността за свиване на дисплея до размер, в който да е удобен за работа с една ръка. RAM паметта е 2GB, а вътрешната памет - 16GB, но липсва microSD слот. Батерията е 3200mAh.

 

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

 

Най-важният анонс на китайската Lenovo бе новата версия на таблета Yoga Tablet, който се нарича Yoga Tablet 10 HD+. Както може да се досетите, дисплеят е с диагонал 10 инча и резолюция 1920х1080 пиксела. Таблетът вече разчита на 4-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 400 с тактова честота 1,6 GHz, има 2GB RAM, 32GB флаш-диск, аудиосистема Dolby Audio, слот за MicroSD карти памет, 8MP основна и 1,6MP предна камера, поддръжка на HSPA+. Таблетът разполага с micro-USB порт, Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка. Батерията е с капацитет 9000 mAh, автономната работа е до 18 ч. Yoga Tablet 10 HD+ работи под Android 4.3.

 

Samsung Gear Fit

 

Заедно с умните часовници Gear 2 и Gear 2 Neo и новия си флагман Galaxy S5, Samsung показа първия си фитнес тракър Ч Gear Fit. Той е конкурент на продуктите на Fitbit, Nike Fuelband и Jawbone Up. Gear Fit е едно от първите устройства, които използват гъвкавите дисплеи на Samsung. Тракърът има малък хоризонтален сензорен AMOLED панел и по непотвърдени данни използва версия на Tizen. За спортната страна се грижи набор от сензори (включително пулсомер), част от платформата S Health. Gear Fit се синхронизира със смартфона ви (стига да е на Samsung) и показва пропуснати нотификации, нови съобщения, имена и номера при входящи повиквания и други. Джаджата работи 3-4 дни между две зареждания на батерията и спокойно може да се къпете с нея. Каишката се предлага в различни цветове и се сменя лесно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай