Напрежението ескалира. Пак бомби по полицаите

Замерят полицаите с павета, има пострадал униформен

Напрежението ескалира. Пак бомби по полицаите | StandartNews.com

Напрежението в района на площад "Народно събрание" ескалира. Протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон в опит да продължат към Паметника на незнайния воин. Демонстрантите започнаха да замерят полицаите с мощни бомбички,  бутилки минерална вода и камъни. За днес Отровното трио обяви трето велико народно въстание, протестиращите отново търсеха конфликт с униформените.

Служител на реда е пострадал, след като е бил ударен с паве. Напрежението възникна малко след 21:30 часа. Протестиращите поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил сградата на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

След 22 ч. в редиците на протестиращите се вляха агитки, които започнаха да пострекават множеството за нападение срещу полицаите, които охраняваха старата сграда на Народното събрание. След няколко неуспешни опита да пробият кордона от униформени, от задните редици на пратеста към полицията полетяха  бомбички и стъклени бутилки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай