Наложиха цензура на уличния артист Банкси в Ню Йорк

Наложиха цензура на уличния артист Банкси в Ню Йорк | StandartNews.com

Ню Йорк. Уличните творби на световноизвестния мистериозен артист Банкси в Ню Йорк бяха пребоядисани в рамките на часове след тяхната поява в града, пише електронното издание на Дейли мейл.

Лондонският уличен артист Банкси е обявилна своя уебсайт, че ще прекара в Ню Йорк един месец и до края на октомври е обещал всеки ден да рисува под наслов "По-добре навън, отколкото вътре"(Better out than in) по улиците в Голямата ябълка.

Първата "цензурирана" творба на Банкси "The Street is in play"е в долен Ийст Сайд на Манхатън и представлявала две деца, които се опитват да достигнат до графити спрей, част от табелка, забраняваща графитите. 

Другият графит в квартала Челси е бил под формата на текст с думите "Това е моят нюйоркски акцент", но и той бързо е бил вандализиран с тага на друг графити-майстор.

Преобладаващата част от графитите на Банкси имат социална подтекст или репрезентират модифицирани образи на известни картини и личности. Някои от творбите му са били излагани на показ в музеи в Лондон, Ню Йорк и дори в Лувъра.

Въпреки одобрението, което получава от обществото, творбите на Банкси често са жертва на цензура, биват пребоядисвани и изтривани от лицето на уличното изкуство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай