На учителя с любов: Защо се разплака г-жа Ганчева

Искахме да й покажем, че я обичаме след като се разболя от ковид, казват учениците от класа й

На учителя с любов: Защо се разплака г-жа Ганчева | StandartNews.com

Учителка по биология от Монтана се разплака от радост, след като децата от класа, на който тя е класна, я посрещнали с балони и сладки изкушения. Пред Нова телевизия ученици споделиха, че много я обичат и след като се разболяла тежко от COVID-19, решили при връщането й в училище да я изненадат в класната стая с вкусотии, приготвени от тях. 

„Разплаках се. Аз съм доста емоционален човек. Като влязох в стаята, видях много балони, наредени по стените, по земята. Имаше отрупана маса със сладкарски и хлебни изделия. Децата ме гледаха с грейнали усмивки“, разказва Надя Ганчева. 

Тя е учителка от 40 години. През 2021 г. й предстои да се пенсионира. Точно в последната си година като учител Надя Ганчева се разболява тежко от коронавирус, оздравява, а децата я чакат с изненада.

Учителският стол на госпожа Надя Ганчева от Второ училище в Монтана остава празен в началото на месец март. Тогава тя разбира, че е заразена с коронавирус.

„Не си много адекватен. Не знаеш как минава времето. Тогава започнах малко да се стряскам”, споделя тя.

Няколко дни по-късно състоянието ѝ се влошава и се налага тя и съпругът ѝ да бъдат приети в болница.

„Там вече се чувствах сигурна. Дойде ми силата и бях убедена, че ще ми помогнат и ще оздравея”, коментира преподавателят.

През това време кураж не спират да ѝ дават нейните близки, колеги и ученици. „Всички  ме питаха по един или друг начин как съм”, сподели Ганчева.

След почти месец и половина отсъствие любимата учителка се връща отново да преподава, а учениците, на които е класна, я посрещат със специални кулинарни изкушения.

„Решихме да й покажем, че я обичаме. Уговорихме се всеки да направи по нещо вкусно“, каза една от нейните ученички. 

Тази година е последна на госпожа Ганчева с нейните ученици, защото след няколко месеца ѝ предстои пенсиониране, пише Флагман.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай