Мутафчийски честити празника на военни и медици

Той поздрави българите за Деня на храбростта и празник на Българската армия

Мутафчийски честити празника на военни и медици | StandartNews.com

Директорът на ВМА и шеф на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски поздрави българите за 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия и Гергьовден.

"На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България! Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19. Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.

В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори.

Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати.

Честит празник на всички! Бъдете здрави, храбри и отговорни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!", заяви ген. Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай