"Ку-ку Бенд" тръгва на турне, ще пее ли Слави

Евгени Димитров-Маестрото и проф. Цветан Недялков за емоциите от миналото и какво очакват от новите концерти

"Ку-ку Бенд" тръгва на турне, ще пее ли Слави | StandartNews.com

Любовта към музиката и идеята да правят хубави песни, които да стигат до повече хора - това според Евгени Димитров-Маестрото и проф. Цветан Недялков е тайната "Ку-ку Бенд" да са заедно вече 30 години. 

Музикантите започват музикално турне - за него и за работата им заедно разказват повече в студиото на "Тази неделя". 

"Ние сме интересна формация, защото при нас са събрани различни музиканти - такива, които се занимават с фолклор, с рок, с класическа музика... Ние сме пример за това и как политиците могат да се учат от нас - как да се подхожда с уважение към различния от теб" - каза Цветан Недялков.От първоначалния състав на бенда са се запазили почти всички членове. 

Тазгодишното им турне ще е без Слави Трифонов, заради неговите ангажименти в друга област. 

"С абсолютно разбиране той приема това. Всеки един от членовете на "Ку-ку Бенд" винаги е можел да развива самостоятелни проекти и да свири в други групи. Ние го разбираме, и той разбира нас" - така Маестрото отговори на въпроса дали Слави Трифонов ще се включи в турнето. 

Балетът също няма да присъства. Причината - желанието на музикантите е да се съсредоточат върху това, което наистина ги събира, а именно музиката. 

И двамата си спомнят много добре началото на "ку-ку Бенд", първото им турне  като "ку-ку Бенд", която е особено емоционална за Маестрото. 

"Аз пък си спомням как се запознах в Евгени, когато бяхме войници в казармата. Бяхме скатавки в Ансамбъла на строителните войски. Явно е видял нещо в мен. Аз всеки ден в свободното си време свирех, вместо да си почивам" - разказва Цветан Недялков. 

И двамата очакват отново много публика и хора, които заедно с тях ще пеят песните им, на турнето. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай