Коледата на опашките

Такова чакане пред магазини и банки не помним от 90-те години

Коледата на опашките | StandartNews.com

Коледа като тази не сме преживявали скоро. Освен с промяната на вековни традиции и семейни обичаи, която ни донесе пандемията, тя ще бъде запомнена и с опашките, каквито не помним от 90-те години на миналия век.

В дните на голямото коледно пазаруване те се извиха пред супермаркетите, бакалиите, зеленчуковите магазини. Продавачите в месарниците не могат да си вдигнат главата от желаещи да заредят с пържоли и кайма за сармите. Напливът е най-голям при малките месарници, като прочутата в София "При Кирето" - там бяха дошли да пазаруват не само редовните клиенти от квартала, но и пришълци, прекосили половината град при зверски задръствания, за да си набавят отбрани мръвки.

Желаещите да посрещнат новата година с последния модел на айфон също не са малко. Те търпеливо чакат пред телекомите, но не за да го купят, а да се запишат за началото на януари, когато отново ще има налични апарати. За банките е обичайно преди почивни дни работата да е повече. Но при спазването на строгите мерки да не се допускат много хора пред гишетата, чакането значително се увеличава.

С опашките пред куриерските фирми свикнахме още от времето на Черния петък, когато те се задъхаха от бума на доставките, поръчани по интернет. Сега обаче нямат право на закъснение с дни или дори със седмици, защото Дядо Коледа оставя подаръците под елхата точно в 00,00 часа на 25 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай