Калин Стоянов изненада всички. Извънредно решение за главния секретар на МВР

Каза отговорностите на МВР по изборите

Калин Стоянов изненада всички. Извънредно решение за главния секретар на МВР | StandartNews.com

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов изненада всички. Обяви извънредно решение за главния секретар на МВР.

Стоянов заяви, че няма да назначава нов главен секретар на МВР, след като предишният Живко Коцев беше освободен, защото вече е обвиняем за участие в организираната престъпна група за контрабанда, по която с обвинения са още бившата шефка на „Митниците” Петя Банкова, баща и син Марин и Стефан Димитрови и соченият за контрабандист № 1 Никола Николов – Паскал.

Стоянов допълни, че тези задължения ще се изпълняват от зам.-главния секретар Димитър Кангалджиев, който вече беше определен за временно изпълняващ длъжността.

В това си качество Кангалджиев ще е и пряко ангажиран с гарантиране на честни избори, каза Стоянов.

"Аз не виждам защо се правят някакви внушения, че едва ли не МВР няма да се справи с изборите. Ангажиментът на МВР, както всички знаете, на първо място, не е да организира избори. Изборите се организират от ЦИК. Министерството има ангажименти по охрана на бюлетините, на изборните секции, на машините за гласуване и, не на последно място - да се бори с купения вот", каза Калин Стоянов.

Както „Стандарт” вече съобщи, с указ на президента Живко Коцев беше освободен като главен секретар на МВР на 10 април. Преди това той подаде оставката си като главен секретар, докато премиер беше все още Николай Денков, а след това я оттегли.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай