Извънредно от МВР! Ад на границата

Повече информация

Извънредно от МВР! Ад на границата | StandartNews.com

За интензивен трафик на граничните пунктове "Кардам", "Калотина" и "Малко Търново" съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция" към МВР на своята интернет страница. Данните са към 18:00 часа, информира БТА. Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция е нормален. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт "Вама веке", съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход на ГКПП "Калотина". В зоната на граничния пункт се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупреждават от "Гранична полиция".

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Малко Търново" за леки автомобили на изход.

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция е нормален. “Гранична полиция”препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония също е нормален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай