Изненада от времето. Вадете джапанките

Пореден невероятно топъл за октомври ден ни чака днес

Изненада от времето. Вадете джапанките | StandartNews.com

Времето пак ни изненада. Пореден невероятно топъл за октомври ден ни чака днес.

През нощта над страната надвисна променлива облачност, но днес ще остане почти без валежи. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще продължи да духа слаб и умерен, на места северно от планините временно силен южен вятър. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

След обяд южният вятър ще отслабне, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. Ще се задържи топло с минимални температури между 12° и 17°, на места в Северна България до 20°, максималните - предимно между 26° и 31°. В София минимална температура - около 15°, максимална 27°.

По Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее след обяд до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб и умерен южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде с променлива облачност. Ще е почти без валежи. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В понеделник ще има променлива облачност, но само на отделни места в планинските райони е възможно да превали слабо. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните - между 22° и 27°.

Във вторник ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните - почти без промяна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай