358 000 лв. грантове за фирмите в Костинброд

Сключени са 57 административни договора, съобщи министър Лъчезар Борисов

358 000 лв. грантове за фирмите в Костинброд | StandartNews.com

Безвъзмездна финансова помощ за 358 000 лв. са получили фирмите в Костинброд. Грантовете са по линия на държавната подкрепа за компаниите в коронакризата. Сключени са 57 административни договора, съобщи министър Лъчезар Борисов на дискусията на „Стандарт” в Костинброд „Заедно срещу кризата”. 1,3 млн. лв. са отпуснатите средства за пътна връзка с община Божурище.

Министър Борисов представи пред най-големите компании в региона новите мерки на държавата в подкрепа на бизнеса.

До месец и половина още 200 млн. ще бъдат инвестирани в икономиката, каза министър Бърисов. В момента тръгва процедура, наречена „Големите малки”. Грантовете ще са за 78 млн. лв. и ще са за големи компании, с оборот над 500 000 лв., които попадат в сегмента на малките. Още една процедура, отново за 78 млн. лв., пък е предназначена за пренастройка на бизнесите за работа в условия на ковидкриза. Средствата не са само за осигуряване на предпазни средства, а най-вече за подпомагане на технологичното преустройство на производствата, така че работниците да бъдат максимално защитени от заразата.

Видях един град, който е в лентата за изпреварване не само като администрация на общината, но и като сила на бизнеса, похвали Лъчезар Борисов Костинброд. Това е град, който расте по всички свои показатели – по население, по инвестиции, привлича мултинационални компании, а също така и български, които представят държавата ни по света, коментира министърът на икономиката.

Прогнозите ни за спад на икономиката в края на годината са под 7%, надявам се да сведем спада до под 5%, категоричен бе министър Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай