Градушка като бейзболна топка удари в страната

Дъждове се изсипаха около Благоевград и Велинград в Южна България и Белоградчик, Троян, Габрово, Елена в Северна България

Градушка като бейзболна топка удари в страната | StandartNews.com

Силни бури вилняха из страната във вторник следобед. Градушка падна около Асеновград  - селата Червен, Тополово, Новаково, съобщава Нова телевизия.

Буреносният облак се движи към Чирпан.

Силни дъждове се изсипаха около Благоевград и Велинград в Южна България и Белоградчик, Троян, Габрово, Елена в Северна България.

Около София вали по-силно край Ихтиман, Вакарел, Нови хан от изток и в района на Брезник-Трън от запад.

В същото време от Meteo Balkans съобщават, че за сега всичко е спокойно, но образувалите се локални клетки ще нараснат! 

Силен дъжд и градушка е имало следобед и в Хасково, пороен зъжд се изля и в Перник.

В с. Горно Брястово. пък е имало много силна градушка, а според очевидци, някои парчета лед са били с размери на безйболна топка.

В сряда и в четвъртък повече слънце ще има в часовете преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купеста-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра; възможни са и градушки. В отделни райони явленията временно ще са интензивни.

В сряда вятърът ще е слаб, с променлива посока; в четвъртък ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се понижат и в четвъртък преобладаващите максимални ще са между 23 и 28 градуса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай