Голяма промяна на летище София. Засяга всички

Нова система тръгва от следващия месец

Голяма промяна на летище София. Засяга всички | StandartNews.com

Голяма промяна на летище София ще облекчи полетите на всички. Аеропортът въвежда система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка. Това заяви за TravelNews Димитър Биков, директор „Бизнес развитие“ в „СОФ Кънект“, концесионер на летището.

Системата е поръчана и се очаква да бъде доставена през следващия месец, подчерта той. Машините ще бъдат доста и всички пътници сами ще сканират бар кода на бордните си карти още на ниво 0 на терминал 2. При правилна бордна карта ще се отварят сами вратичките и хората ще се качват на следващото ниво за проверката на скенерите, обясни Биков.

По този начин вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета със служители. Те ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове, които машините не допускат, обясни Димитър Биков. Бордните карти могат да бъдат на телефона или на разпечатани на хартия.

По големите летища в Западна Европа вече са въведени тези системи, които облекчават опашките. От друга страна спестяват персонал, който може да бъде насочен към други системи за контрол и проверки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай