Неделя,

Голям пожар в кооперация, шест семейства останаха без дом

От: Иван Ангелов, сн. илюстративна -
1444
Голям пожар в кооперация, шест семейства останаха без дом
A
A
A

Апартаментите на шест семейства са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе, съобщиха от противопожарната служба в Смолян. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели.

Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Пожарът се разраснал бързо, тъй като сградата е с гредоред. Гасенето на огнената стихия е отнело на пожарникарите около 3 часа. Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, в която е имало прокарано електричество. Огънят е засегнал частично и съседна къща.

Обитателите на шестте апартамента са настанени при роднини. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно, за да се реши как ще бъдат подпомогнати останалите без жилища семейства, поясниха от общинската администрация.

Предвижда се да бъде обсъдено предложение за отпускане на парични суми за пострадалите, както и вариант за настаняване в общинско жилище на едно от семействата, което е с три деца. Общинската сесия ще се състои след уточняване на приблизителния размер на щетите.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com