Фатално! Разораха екзотичните дюни на Несебър

Тече разследване кой е извършил вандалския акт

Фатално! Разораха екзотичните дюни на Несебър | StandartNews.com

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също областната управа и община Несебър.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка изровен от ивицата е затрупал дюните.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера.

"Случайно минавах в около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов.

Концесионерът коментира за DarikNews, че по негова информация дюните са разорани от служители на Горско стопанство Несебър по неизвестни засега причини.

Проверка на РИОСВ Бургас с GPS координати е показала, че в района няма дюни, но в първия работен ден ще бъде направена проверка кой и защо е копал в районна, заяви за DarikNews директорът на екоинспекцията Павел Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай