Европа се вледени. Адският студ идва към нас

Ски в Лондон и Прага, кънки в Нидерландия, Айфеловата кула замръзна

Европа се вледени. Адският студ идва към нас | StandartNews.com

Невиждан от десетилетие мраз скова Европа. Жителите Лондон и Прага се пързалят със ски в центъра на града. Ледени висулки красят скулптурите в лондонските паркове. Прага, която привлича милиони туристи всяка година, сега е пуста и единственото забавление Карловия мост и стръмните улички на Храдчани са ските. В Шотландия температурите паднаха до минус 16 градуса.

ВИЖ ОЩЕ: Бесните ветрове се върнаха. Носят сибирски студ!

Деца се спускат с шейни в парковете в белгийската столица Брюксел, където рядко се радват на пързалки. Нидерландия се качи на зимните кънки.

Айфеловата кула в Париж замръзна и използваха горелки, за да разтопят леда, който се трупа по конструкцията в студената вълна във Франция и Западна Европа. На места във френската столица властите спряха движението на училищните автобуси и призоваха децата да си останат у дома.

В Нормандия и Бретан, където заледяванията са нетипични, затварят магистрали заради недостиг на техника за поддържане на пътищата.  

След Германия и Централна Европа, лошото време настъпва и към източната част на континента.

Пълна промяна на времето у нас се очаква в следващите часове. Силните ветрове носят леден фронт. До вечерта пролетните температурите се очаква да паднат под нулата, а в следващите дни да стигнат – 16 и -17 градуса.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай