Д-р Ненков: Бях против оставката на проф. Петров

Д-р Ненков: Бях против оставката на проф. Петров | StandartNews.com

„Дълбоко съжалявам, че проф. Петров си подаде оставката, но това е факт", заяви заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков. Той се появи в участия по две национални телевизии тази сутрин - БНТ и Нова. И пред двете медии Ненков подчерта, че е бил против оставката на здравния министър проф. Николай Петров, но смята, че той е постъпил достойно. „Не остави място за разговори и за оправдания", добави Ненков.

Той уточни, че стойността на обществената поръчка от 1.7 млн. лева е била очакваната сума, а не реално похарчената. По думите му, аа оборудване и консумативи всъщност са дадени 300 000 лева за три години.

„С оставката на проф. Петров се спря една политика на намаляване на парите, които изтичат в системата на здравеопазването. Надявам се и следващото ръководство да продължи тази политика", заяви д-р Ненков. Той каза още, че оставката ще забави и големия проект за Спешната помощ.

Пред Нова ТВ Ненков отрече с него да са водени разговори да поеме министерския пост, докато пред БНТ каза, че такова предложение е имало, макар и неофициално. Той подчерта, че остава заместник-министър до назначаването и гласуването на нов министър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай