Добри новини за всички пътуващи. Ново на границите ни

Напълно изпълнима задача

Добри новини за всички пътуващи. Ново на границите ни | StandartNews.com

През април месец Европейският парламент (ЕП) ще се произнесе по нашата идея за това 60 секунди да бъде максималното време за проверка на тежкотоварни камиони по граници, с което да се намалят опашките или най-малкото да облекчим малко работния процес на тези хиляди момчета и момичета, които са по пътищата на Европа и с дни чакат по европейските граници, за да могат да доставят стоката, за която са били наети.

Това заяви пред "Фокус" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков относно въвеждането на общоевропейски стандарт от една минута за обработване на тежкотоварните камиони по вътрешноевропейските граници.

По думите му тази идея  е напълно изпълнима и това ще бъде изключителен завършек на мандата, ако през април ЕП я одобри и в резолюция обяви решението си, че по вътрешните граници на Европейския съюз, без значение дали си в Шенген или не, този стандарт трябва да бъде спазван, за да се осигури достатъчно персонал, достатъчно техника, която да позволява за 60 секунди всеки камион да бъде проверяван.

Запитан дали ще има нови моменти в изборната кампания за Европейския парламент, Новаков отговори, че със сигурност този път тя ще бъде много различна. Той смята, че Европа завива надясно и, че очакванията са крайнодесните в Европейски парламент да увеличат своя брой.

 

"Аз искрено вярвам, че ЕНП ще има повече от депутатите, които има в момента, предполагам около 200, което за мен е положително, защото имаме нужда малко да балансираме тази ултралиберална, изключително левичарска зелена утопия, която заля целия Европейски съюз", добави евродепутатът.

"Хиляди трактори са блокирали Брюксел в момента заради това, че Зелената сделка има непосилни изисквания към средното домакинство в ЕС. И аз вярвам, че това, което се случва в момента, е по-скоро нещо положително и би помогнал на Съюза да бъде обърнат към хората, а не институциите да бъдат самодостатъчни и да гласуват правила, които единствено създават допълнително бюрокрация и остават неразбрани за хората", заключи Андрей Новаков, пише БЛИЦ

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи