Царево ще поиска допълнителна помощ заради наводнението

Единият от мостовете, който свързва кв. "Василико" с плаж "Нестинарка" също пропадна

Царево ще поиска допълнителна помощ заради наводнението | StandartNews.com

Община Царево ще поиска допълнителна финансова помощ от държавата за справяне с щетите след наводненията през септември, съобщи БНТ.

Припомняме, че Министерският съвет отпусна малко над 40 млн. лв., които няма да бъдат достатъчни за ремонт на разрушените инфраструктурни обекти.

Днес единият от мостовете, който свързва кв. "Василико" с плаж "Нестинарка" също пропадна вследствие на бедствието от септември.

Средствата, отпуснати от държавата, вече са осигурени и постъпили в община Царево. С тях ще започне ремонта на 8 обекта, които са посочени в списъка за спешни ремонти.

"Те са за трите градски моста. Този пешеходния, основния мост към кв. "Василико", моста в кв. "Мандрата", също така за двата язовира, за моста над с. Фазаново, който е компроментиран много сериозно и за разрушенията по пътя Царево-Лозенец", обясни кметът на общината Марин Киров.

Получените средства обаче не са достатъчни.

"Ще кандидатстваме за още един транш от около 20 млн. лв., които да касаят почистването на деретата и асфалтирания и още един път", обясни  Киров.

С вече получените средства ще бъде извършен и ремонт на дерето в село Кости, заради което често селото се наводнява при пороен дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай