Бременна с огромен тумор бе оперирана успешно

Бременна с огромен тумор бе оперирана успешно | StandartNews.com

Операция на бременно момиче в шестия месец, което имало огромен тумор, е извършена успешно в Клиниката по коремна хирургия на Националната онкологична болница, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Образуванието с размери около 30/30см. се намирало в десния бъбрек на 22-годишната родилка.

Туморът щял да засегне жизненоважни органи на жената и можело да има риск за живота й, ако не бил изваден.

Туморът е с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина, избутващ и притискащ матката с плода в нея, с метастази в регионалните лимфни възли. Туморът е отстранен изцяло, като са отстранени и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало тромб (съсирек) в долната куха вена (най-голямата вена преминаваща през корема), което е наложило частично изрязване на стената на вената и отстраняването на тромба, посочват още от болницата.

Комбиниран екип на Клиника по Коремна Хирургия и Клиника по Урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков, е извършил операцията.

Всичко е наред с бременността на жената след операцията. Пациентката е изписана в добро общо състояние, с всички шансове да роди здраво бебе, уточниха от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай