Белица иска Спешен център

Белица иска Спешен център  | StandartNews.com

Депутат от ГЕРБ обеща да постави проблема пред здравния министър

Белица. Жители на община Белица настояват за откриване на филиал на Спешен център в планинския град. Те поставиха този въпрос на приемната на депутата от ГЕРБ Георги Андонов. Местните хора поискаха народните представители от управляващата партия да съдействат за разкриването на звено за бърза помощ в населеното място. В момента ги обслужват медиците от съседната община Разлог. „В община Белица има доста отдалечени населени места и забавянето на линейките особено в зимните месеци, когато придвижването е затруднено от тежките метеорологични условия, понякога се оказва фатално. Уверенията на кметската администрация са, че има наличен сграден фонд, който може да се предостави", коментираха хората. Те отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма. Някои дори плашат с протести, ако искането им остане „глас в пустиня".

Категорични са, че не може градът и още 11 населени места да са без Център за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването на филиал и в Белица. Георги Андонов се ангажира да коментира проблема пред новия здравен министър и при възможност да се предприемат стъпки за разкриването на такова здравно звено.

Другият проблем е свързан с управлението на общинските гори. „Хората сигнализираха за корупционни практики и сериозни нарушения при управлението на общинския горски фонд. Алармираха за изнасяне на много големи количества дървесина, без необходимата документация, затова искат да поставя питане пред министъра на земеделието, както и да се извърши проверка как общинската администрация управлява този горски фонд", коментира Георги Андонов.

Жителите на общината се оплакаха, че общинският кмет Ибрахим Палев продължава да използва програмите за временна заетост, за да назначава близки до ДПС хора и да упражнява натиск върху останалите.

„Беличани пожелаха да се провери как се разходват средствата, спечелени по програми на Европейския съюз и от държавния бюджет, тъй като сега няма яснота и прозрачност при провеждането на процедурите по избор на фирмите-изпълнители на обектите, както и какви средства за постъпили в общината", каза депутатът след приемната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай