Август ще бъде топъл и хубав за море

Юли е бил най-топлият, откакто се водят метеорологични наблюдения

Август ще бъде топъл и хубав за море | StandartNews.com

Времето в страната ще се задържи благоприятно за почивка по морето или в планината до края на август, прогнозира пред нова телевизия климатологът Георги Рачев.

„Възможни са превалявания към 17 август, но след това до 25 август времето ще е слънчево и идеално за почивка. В планината ще бъде много слънчево и сухо. По морето ще се радват на тропични нощи с температури до 21-22 градуса и максимални стойности до около 30”, каза още Рачев.

Той направи прогноза и за предстоящата есен. „Тя ще бъде топла и хубава. Според американски и европейски агенции септември ще е топъл и подходящ както за планина, така и за море”, поясни Георги Рачев.

„Юли е бил най-топлият, откакто се водят метеорологични наблюдения. Това е общата тенденция. Възможно е 2019 г. да стане четвъртата подред година с температурен рекорд”, обяви Рачев.

Над страната ни ще слънчево и горещо до петък идната седмица. Възможни са стойности до 40 градуса. Това обаче не е феноменално, посочи климатологът. Очаква се леко захлаждане в края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай