Ад на Петрохан: Снежни виелици затвориха прохода

Преминаването през „Петрохан“ е предизвикателство дори за опитните шофьори, избягвайте този път, призовават от АПИ

Ад на Петрохан: Снежни виелици затвориха прохода | StandartNews.com

Паднали дървета в резултат на обилния сняг и виелици затвориха прохода „Петрохан“ за движение и в двете посоки. Отстраняването им ще отнеме известно време, а натежалите от снега клони продължават да създават проблеми, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Преминаването през „Петрохан“ е предизвикателство дори за опитните шофьори, затова от там апелират проходът да се избягва и след отварянето му. Към момента няма информация за други затворени пътища в северозападните области Видин и Монтана, където е обявен оранжев код за обилен сняг и виелици. Очакванията са снежната покривка да достигне до 30-40 см.

През изминалото денонощие в областите Видин, Враца и Монтана има редица сигнали за паднали дървета и блокирани пътища. 80 машини чистят Републиканската пътна мрежа във Врачанско. Пътищата са проходими при зимни условия.

На път 2-15 от Враца към Оряхово има проблеми с падали дървета. Трудности с преминаването има през ремонтирания участък Мездра – Лютиброд от Е-79.  Единственият непроходим път в региона е трасето за пещерата Леденика. Няколко автомобила са блокирани и чакат отстраняването на паднало дърво.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай