20 станаха оставките на спешни медици в Горна Оряховица

Как така пациент ще си позволи да ме удря по време на работа и това ще остане ненаказано, недоумяват работещите в Спешния център

20 станаха оставките на спешни медици в Горна Оряховица | StandartNews.com

Спешните медици в Горна Оряховица продължават масово да подават оставки в знак на протест срещу агресията от пациенти и липсата на защита и сигурност.

От 50-те души, които работят във филиала на "Спешна помощ" в града, своите заявления са депозирали 20. 

Вреча желаещите да напуснат бяха 10, днес ги последваха още толкова  фелдшери и шофьори на линейки, съобщи БНР.

По думите на фелдшера Мила Радева, която е сред напускащите лекари, случаите на насилие са станали прекалено много.

"Просто не желаем при такива условия да работим. Как така пациент ще си позволява да ме удря и ще остане безнаказано", недоумява Радева.

С масовите оставки на спешни медици филиалът в Горна Оряховица е застрашен от криза, която може да остави близо 80 000 жители без спешно здравно обслужване.

Директорът на Центъра за спешна помощ във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева, която е пряк работодател на напускащите спешни медици, заяви, че е получила уверението на здравния министър Кирил Ананиев, че се обмислят допълнителни мерки за засилване на охраната в кризисни райони. 
В момента филиалите са подсигурени с паник бутони и видеонаблюдение, но бюджет за физическа охрана няма.

Поводът за решителните действия на лекарите стана поредното нападение от началото на седмицата, когато жена разби устата на фелдшера Наталия Армянова с мобилния си телефон, докато Армянова беше на нощно дежурство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай