Има съгласие 7-и, 8-и и 12-и клас да се върнат

МОН и здравните власти са на мнение, че приоритетно ще се върнат три класа

Има съгласие 7-и, 8-и и 12-и клас да се върнат | StandartNews.com

Снимка-БНТ

„Към момента имаме съгласие, че част от класовете ще се върнат.“

Това заяви зам.-образователният министър Таня Михайлова след среща с главния държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по въпроса кои ученици ще се върнат в класните стаи от 4 февруари

Тя допълни, че връщайки се в класната стая, ще се мине на вариант редуване, защото някои ученици не са били в училище повече от 12 седмици.

МОН и здравните власти са на мнение, че приоритетно ще се върнат три класа.

„Безспорно важни са всички класове, но 7-и и 12-и клас излизат на предна линия, както и 8-и клас“, обяви Михайлова.

Тя подчерта, че окончателното решение не е взето.

„Всички се обединяваме около това, че учениците трябва да бъдат класната стая, но при необходимите условия. Това означава да следим заболяемостта. Каквото и да си говорим днес, трябва да се съобразим с цифрите. Решенията, които ще вземем окончателно ще бъдат въз основа на точни данни“, заяви зам.-министърът.

Окончателно решение ще се вземе следващата седмица с уговорката, че нещата може да се върнат в първоначалното място на базата на развитие на епидемичната ситуация, заяви доц. Кунчев.

"Фокусирани сме да следим излизането на английския вариант на вируса извън Великобритания. За съжаление то продължава. Затова сме много внимателни, но на база на данните, които имаме, мислим, че това е възможно", каза още здравният инспектор.

На срещата днес е обсъждано също и ваксинирането на учителите. Стана ясно, че тяхното ваксиниране ще започне там, където е приключила първата фаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай