ВЕРСИЯ: Запознанство в интернет убило Александра

ВЕРСИЯ: Запознанство в интернет убило Александра | StandartNews.com

Тялото на Севджан намерено след 24 дни издирване

Има задържан за смъртта на 13-годишното момиче

13-годишно момиче, отвлечено на 22 март, бе открито мъртво в Провадия. Александра Сивриева-Севджан бе намерена мъртва в запустяла сграда на бившия ловен дом в Провадия. Според една от версиите запознанство в интернет може да е довело до смъртта на Александра. Появиха се и непотвърдени информации, че момичето може да е било убито заради неполучен откуп.

"Ад е, ад е", изплака днес почернената майка на Александра. 13-годишната й дъщеря слязла на 22 март по пижама от дома си, за да купи цигари. След това се качила на автомобил. После следите на момичето се губят. "Много ми е тежко, отмъстиха ни, почерниха ни, мъка, такава силна мъка, не мога да ви кажа какво изпитвам. Много, много ми е мъчно, няма живот оттук нататък, не знам как ще живеем. Отиде си прекрасното ми детенце, черно е, черно, всичко ми е черно", нареждаше днес през сълзи майката, цитирана от Фронт.бг. Щом чули новината, че е възможно Александра да е открита, но мъртва, тя и съпругът й веднага отишли до "Ловния дом". Там вече били екипите на оперативните полицаи, които извършвали оглед. Поискали да видят детето си, но не им позволили. Само им казали, че това наистина е Александра. "Не знам кой може да й е посегнал. Тя беше много добро дете.

Никой не я е заплашвал, не се е карала с приятели

не знам, не знам какво е станало", казва още майката на 13-годишната ученичка.

Александра бе в неизвестност от 24 дни. Момичето излиза от дома си, за да отиде до близкия магазин да си купи цигари, но така и не се прибира. Последният свидетел, който твърди, че я е видял жива, е мъж с психични отклонения, познат на родителите. Той разказал, че забелязал Александра как се качва насила в кола заедно с непознати мъже. Свидетелските му показания обаче и до момента не са потвърдени от полицията.

Днес полицията проведе втори оглед в изоставения "Ловен дом" в Провадия. Хората в града са притеснени, много родители оставиха децата си вкъщи. "Ние не пуснахме децата на училище, няма, не пускаме, как да ги пуснеш, от днес насам плача. Със страх лягам вкъщи, заключвам се с пет катинара, какво е туй, на кой свят живеем, в коя България", твърдят местните. Александра е изчезнала от дома на прабаба си Румяна, която още не приема станалото с детето. Близките й не подозират никого. "Що не пускат камери, що не пускат полицаите да следят какво става, с наркомани се пълни тука в Провадия, що не вземат мерки за тях, какво става тук, а?", пита прабабата.

Родителите на Александра работят в Германия

момичето е трябвало да замине при тях, затова от ноември не е ходела на училище. Преди това е учила в Провадия и се е справяла добре в училище.

Вече има и задържан по случая, но подробности не се съобщават. "Полицията работи активно цяла нощ, има насоки, в които се работи, има задържан и в момента се установява дали той има съпричастност към това деяние", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

В Провадия обсъждат различни версии за изчезването и убийството на Александра, официална информация все още няма, а разследването продължава. Местни хора разказаха, че не са спали от страх. "Казаха, че

убиецът може да е някакъв сводник

горе от махалата. Висок и слаб, но дали е той, дали не е той, полицията ще каже", каза една от жените. Една от версиите, по които работи полицията, е запознанство в интернет, довело до фаталния край. Днес се очакват резултатите от аутопсията и съдебномедицинската експертиза. Тогава ще стане ясно и дали предполагаемата причина за смъртта - удушаване, ще се потвърди.

Воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия разследване за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице.

"В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение, като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност", коментира кметът на града Филчо Филев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай