3 бона за калашник на черно (ОБНОВЕНА)

Пистолет "Макаров" вървял за хилядарка, патроните по 1,50 лв.

3 бона за калашник на черно (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Калашници за по 3 бона продавала арестуваната великолепна седморка търговци на оръжие. Пистолет "Макаров" вървял по хилядарка, всеки един от патроните се е търгувал за 1,50 лв. Това съобщи прокурорът Евгения Станкова, която наблюдава делото срещу заловената банда.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Великолепна седморка продавала оръжие на черно

Седем души бяха арестувани от ГДБОП и специализираната прокуратура при акция миналата седмица. На петима са повдигнати обвинения, трима са задържани постоянно в ареста.

Групата, действала в района на София, Враца и Козлодуй. Тя се снабдявала с оръжие от друга банда - разбита през декември, когато се оказа, че част заловеното оръжие е произведено в завод "Арсенал" в Казанлък. Някои от  боеприпасите, хванати при сегашната акция, също са произведени в Казанлък.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че почти всички са криминално проявени, трима са осъждани за търговия с огнестрелни оръжия, а едно от лицата е с условна присъда. „Говорим за твърд криминален контингент, имат почти цялата палитра от тежки престъпления”, заяви още главен  комисар Спиридонов.

Прокурор Станкова пък разясни, че търговците на оръжия са действали при строго йерархично разделение на функциите. Едно от лицата е ръководител, част от тях са се занимавали със снабдяване, друга с ремонтиране. В жилището на един от задържаните е намерен струг, с който са били изчиствани серийните номера на оръжията. Трети лица са се занимавали с намиране на клиенти, а други с продажбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай