Половината пожари в Кърджалийско от небрежност

Основна причина за пожарите е небрежност при боравене с открит огън

Половината пожари в Кърджалийско от небрежност | StandartNews.com

185 пожара в Кърджалийско са регистрирани за шестте месеца на 2019 година, половината са причинени от небрежност, съобщават от РД ПБЗН- Кърджали. Няма загинали при пожари, но са пострадали девет граждани и двама огнеборци при произшествия. За сравнение през същия период на 2018г. при пожари са загинали трима граждани и са пострадали четирима.
        
От РД ПБЗН Кърджали уточняват, че основна причина при пожарите е небрежност при боравене с открит огън - над  44 %, близо една трета са причинени от неправилно ползване на отоплителни уреди. По отрасли водещ е делът на произшествията в „жилищно стопанство, дейности на домакинства” – близо 41 на сто от общия брой,  а всеки пети пожар, възникнал през първите  шест месеца на т. г., е в  сектор “транспорт, складиране и пощи”.

Наблюдава се тенденция на спад на лъжливите повиквания през последните пет години, като за шестте месеца на т. г. броят им е най-малък - 27.

В шест от седемте общини на територията на област Кърджали има регистрирани шест доброволни формирования с общо 59 доброволци. През първото шестмесечие на годината те не са  участвали в ликвидиране на произшествия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай