Митничари задържаха дизел с олио

Митничари задържаха дизел с олио | StandartNews.com

Бургас. Бургаски митничари задържаха търговец, който продава на черно дизелово гориво, размесено с употребявано олио. Предприемчивият търговец е бил спипан от мобилна група инспектори в бургаския квартал "Меден рудник", докато се опитвал да го пробута на двама купувачи.

Той твърдял, че продава биодизел, но проверката установила, че по-голямата част от сместа всъщност е старо олио, в което са пържени картофи. Според разследващи най-вероятно продавачът е изкупил мазнината от заведенията в града, а след това й добавил малко дизел, за да го докара на миризма.

Бургазлията, който в момента е подсъдим за друго престъпление, транспортирал забърканото от него гориво в микробус. От митницата съобщиха, че той е пренасял 500 литра от нелегалната течност. На всичкото отгоре се оказало, че дизелът, долят към олиото, е без платен акциз. Все още не е ясно от колко време е действала схемата и колко олио вместо дизел е пласирано на черния пазар.

Предлаганият "бъркоч" не може да бъде разпознат с просто око от обикновен потребител. Интересното е, че всъщност смесицата действително може да бъде използвана като гориво за автомобили, но разяжда двигателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай