Всички къщи в Созополис са с гледка към морето

Всички къщи в Созополис са с гледка към морето | StandartNews.com

Созопол. Къща на първа линия на морския бряг, но без купища бетон наоколо, прекрасна гледка, тишина, спокойствие и танцуващи в чистите морски води делфини. Оказва се, че за да стигнете до рая, не ви трябва самолетен билет, защото изваденото като от перото на майстор-маринист кътче е отдалечено само на три часа път от столицата.

Всички къщи в Созополис гледат към морето, а някои дори са с прекрасна гледка към сините ширини от две страни. Тайната се крие в уникалното разположение на нос Колкита, на който е издигнато вилното селище. Именно то прави прави комплекса уникален. Това е едно от малкото места в света, от които сутрин можете да се насладите на първите слънчеви лъчи, а вечер да наблюдавате потапянето на слънчевия диск в морските дълбини. И като допълнителна екстра сте избавен от досадните мушички и комари заради постоянния прохладен бриз, който подухва на полуострова. Мястото е рай и за орнитолозите заради преминаващия път на пернатите "Виа понтика".

Ятата щъркели и корморани, които преминават на ята над Созополис, определено биха оставили без думи всеки, независимо дали е изкушен от тайните на птичето царство. Близостта му до столицата пък прави къщите и апартаментите във ваканционния комплекс не просто летни вили, а домове за целогодишна отмора и сливане с природата. Неслучайно всички домове, които са продадени към момента, се оборудват допълнително с камини по желание на собствениците си. Клиентите в комплекса са предимно българи и руснаци, които нямат намерение да преотдават собствеността си, така че всеки от тях ще познава съседите си и ще има възможността да се почувства като част от много специален клуб. Въпреки че са предвидени паркоместа към всяка къща и общ паркинг на влизане в комплекса, за да се запази спокойствието на почиващите, инвеститорът Стефан Шарлопов вече е закупил и голф колички, с които да става придвижването по няколко километровите улици на комплекса.

За удобството на собствениците ще се предлага и денонощна охрана в комплекса, почистване и поддръжка на индивидуални басейни, ако някой пожелае такъм пред къщата си, почистване на домовете по желание на собствениците, заплащане на режийните разходи от името на клиента, коли под наем, застраховки, кетъринг от ресторантите в комплекса, организиране на партита. Освен това за собствениците ще има осигурено и влакче, както и морски транспорт до близките плажове, Созопол и яхтеното пристанище в близост. Предвиден е и спа център с минерална вода, която е открита на терена в Созополис.

За да възстановите вътрешната си хармония и да се заредите с позитивна енергия, пък можете да се отдадете на йога или сутрешна гимнастика по изгрев на слънчевата тераса над скалите. Или просто да се потопите в безкрайния басейн с коктейл в ръка. За да се разнообразите, са предвидени още уроци по гмуркане до подводната каменна гора, с която е известен Созопол, оф роуд и бъги приключения, велосипедни маршрути или просто романтичен пикник на открито.

Вечер пък можете да се насладите на светлините на селищата от Созопол до нос Емине.

В Созополис можете да избирате между 56 двуфамилни къщи близнаци. Всяка от тях е с площ от 140 до 190 кв. м в зависимост дали имате нужда от 2 или 3 спални. Индивидуалните къщи са 21 на брой, със собствена градина и площ от 350 до 650 кв. м. За тези, които искат билет за рая, но нямат нужда от огромно пространство, са предвидени и апартаменти с по една или две спални и площ от 80 до 115 кв. м. Всеки от собствениците може да обзаведе дома си както реши или да се възползва от офертите на инвеститора. В строителството на всички жилища са използвани само еко и естествени материали като прочутата сибирска лиственица, която става по-здрава под въздействието на вятъра, влагата и солта, градешски и врачански камък и най-качествените продукти на пазара.

Цената на домовете стартира от 1350 евро без ДДС. Първоначално проектът, който е стартирал с друг инвеститор, е продал първите няколко собствености на двойна цена. Вероятно догодина имотите ще се търгуват с поне 50% отгоре, прогнозира вложителят Стефан Шарлопов. Причината е в уникалността на мястото и инвестицията, която няма как да се повтори на друго място по Черноморието или в България. Голяма част от имотите вече са продадени, а концепцията не предвижда ново строителство, обясни Шарлопов. Така че, ако има вторичен пазар, колкото и невероятна да е тази идея предвид качествата на проекта, уюта и предимствата му, цените ще са значително по-солени, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай