Шеф готвач от "Корабът на мечтите" за туристи по морето

Шеф готвач от "Корабът на мечтите" за туристи по морето | StandartNews.com

36-годишният Йордан Димитров, работил като шеф готвач на 5-звездния луксозен круизен кораб "Мs Deutschland", познат у нас от немските филми "Кораб на мечтите" и "Круиз към щастието", ще глези туристите по морето с изискани блюда.

Майсторът е новият шеф в кухнята на 5-звездния хотел "Фламинго гранд" в Албена. Макар и млад Димитров има вече зад гърба си опит в кухнята, както на борда на "Мs Deutschland", който е акостирал в пристанища на 6 континента, а през 2014 г. - на пристанището във Варна, така и в луксозни реномирани ресторанти в Германия. "Мs Deutschland" e бил използван за плаващ хотел по време на Олимпийските игри в Лондон. Когато шеф готвач Димитров кандидатства за работа на кораба, за две места са се борили 800 души.

Освен на лайнера добричлията е работил в реномирани ресторанти, като в местността Bad Wiessee е обслужвал немския политически елит, бившия президент на "Байерн" Мюнхен Ули Хьонес, актьора Роуън Аткинсън. В Bad Wiessee всяка седмица при него са се хранили мишлен готвачи. В тази местност къщи имат Роман Абрамович, собственикът на Hugo Boss Марцато. Пред именитите си клиенти шеф Димитров винаги представял и презентирал българска кухня и е категоричен, че гостите са оставали изключително доволни. Той самият предпочита да консумира телешко и риба, като личните му специалитети са surf and turf и стек от млечно телешко бонфиле с аспержи и сос "Шарон". За гостите на петзвездния хотел шеф Димитров обещава богата кулинарна палитра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай