Руски деца на зелено училище в Симитли

Руски деца на зелено училище в Симитли | StandartNews.com

Благоевград. Руски туроператори насочват деца за зелено училище към Симитли. Рафтинг центърът край града бе домакин за една седмица на лагер за седмокласници от Санкт Петербург и Москва, съобщиха днес от общинска администрация.

В продължение на 7 дни русначетата лагеруваха на брега на Струма. Спане в палатки, а през деня рафтинг по бързеите на Струма, каньонинг в местността Синаница, въжена градина, пейнтбол, тролей, скално катерене. Вечер песни край огъня при палатковия лагер.

Рафтинг центърът за първи път посреща на лагер деца от чужбина. „Освен спорт и атракционни игри, някои от които с много адреналин, децата реално преминават курс за оцеляване, ориентиране и първа помощ", казва шефът на рафтинг базата в Симитли Станимир Станимиров. В допълнение към спортно-развлекателната програма децата от чужбина са имали възможността да опитат на сготвят и храна по българска рецепта.

Лагер на брега на Струма с рафтинг се предлага от туроператори в Русия като част от двудневна ваканционна програма в България, в съчетание с море и планина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай