Концесията на „Банкя" отива на обществено обсъждане

Концесията на „Банкя" отива на обществено обсъждане | StandartNews.com

София. Общинските съветници в София отхвърлиха доклада за предоставянето на минералната баня в Банкя на концесия. Причината е, че докладът на районния кмет не е бил обсъден с граждани, обясни кметът Йорданка Фандъкова. Предстои плановете на общината да бъдат подложени на обществено обсъждане през следващите месеци.

„Такъв важен въпрос трябва да се обсъжда след като се вземат всички мнения на гражданите и не виждам проблем в следващите месеци да се направят сериозно обсъждания", каза Фандъкова. По думите й сградата на старата баня в „Банкя", която е и паметник на културата, е в изключително тежко състояние, съобщи Агенция „Фокус".

Централна минерална баня в Банкя от години е затворена и се руши. Плановете на общината са тя да бъде отдадена на концесия за реконструкция и изграждане на СПА център. Тъй като част от парка около банята се води прилежащ към нея, предвиждаше концесионерът да може да построи в съседство и нов хотел с открити басейни, плажна зона, форум със сцена, подземен паркинг. Планираният срок на концесията беше 35 години, а очакваните приходи на общината в размер от 4 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай