Хотелиер стана почетен консул на Украйна

Хотелиер стана почетен консул на Украйна | StandartNews.com

Бургас. Бургаският хотелиер Димитър Караненов стана почетен консул на Украйна в морския град. Той е собственик и мениджър на луксозния хотел "Приморец", който се намира на брега на морето. Амбасадорът ще функционира на доброволни начала и ще се помещава в сградата на хотела.

Почетното консулство бе открито с официална церемония, а посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност и да му връчи екзекватурата. Новият консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен и Търговище.

„Украйна и България са две приятелски държави. Създаваме почетно консулство в Бургас и трето в България след Пловдив и Русе, за да съдействаме за развитието на общите връзки на двете държави във всички области, както и сътрудничеството между регионите и побратимените градове. Непрекъснато се увеличава броя на украинците посещаващи България. За последната година бележим ръст от 15 % . Това е трайна тенденция и през това лято очакваме още по-голям интерес", заяви посланик Микола Балтажи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай