Джаджи за пътешественици

Джаджи за пътешественици | StandartNews.com

Всяко пътешествие може да стане още по-приятно, ако вземете със себе си някои устройства и джаджи. Като джобен душ или кемпер, който се превръща в лодка, а дори и миниатюрна пералня машина. Тези приспособления са лесни за употреба, ще опростят живота ви, а освен това повечето от тях не струват кой знае колко.

Кемпер амфибия

Уютният кемпер амфибия Sealander с лекота заменя не само палатката, но и неголяма лодка. Той може да бъде докаран до някое езеро или до морето като автомобилен прицеп. С колелата пък може да го вкарате във водата, за разлика от обикновените лодки и катери, за които трябва да използвате силата на ръцете си. Корпусът на Sealander е изработен от стъклопластика и има двойно дъно, което предпазва навлизането на вода. За захранването се грижи електромотор с мощност 5 к.с. Палатката каюта е снабдена с готварски плот, маса, два стола, малка химическа тоалетна и климатик. Цената на Sealander е 20 500 долара с доставката, което е доста приемливо за кемпер на такова ниво.

Джобен душ

За личната хигиена не трябва да се забравя дори по време на пътуване. Често обаче няма как да си вземем душ, особено сред природата. Компания Sea to Summit реши този проблем, като създаде миниатюрен душ. На вид това е обикновено чувалче, направено от водонепроницаема тъкан. Включването става със специалния накрайник, който регулира и силата на водата. Трябва само да напълните чувалчето с вода, да го закрепите върху клона на дърво, например, и да пуснете водата. 10 литра ви стигат за 7-минутен душ при максимална сила на струята. След като се изкъпете, сгъвате джобния душ и го слагате в раницата си - той не заема почти никакво място.

Минипералня

Минипералнята Pod се грижи за дрехите на пътешественика. Достатъчно е само да сложите в отсека мръсните дрехи и прах за пране, да ги полеете с вода и да завъртите ръчката. След това трябва само да добавите чиста вода, за да изплакнете изпраните дрехи и да си намерите простор, на който да ги закачите да съхнат. Мръсната вода се оттича през специален отсек в долната част на минипералнята. Джаджата ще се хареса и на тези хора, които искат да направят изпирането максимално екологичен процес.

Часовник на вода

Този часовник също ще се хареса на борците за екология. Механизмът му се привежда в действие от обикновена вода, която тук заменя батерията. Едно зареждане стига за 12-14 седмици. Самият часовник струва едва 6 долара и може да си го купите от почти всеки интернет магазин, който продава джаджи за пътешественици.

Сгъваема лампа

Вече свикнахме с лампите, работещи на слънчеви батерии. Дизайнерът Йеспер Йонсон обаче предлага нов вариант - сгъваема лампа, която не само ще осветява палатката вечерта, но и няма да заеме почти никакво място в раницата ви през деня. Може дори да си я носите в джоба.

Аларма

Ако все пак изберете някой хотел, вместо да спите в палатка, добре е да вземете със себе си Belle Hop Travel Alarm. Тази джобна аларма ще ви предпази от крадци. Просто я закачате на вратата и всеки път, когато някой се опита да проникне неканен в стаята, тя се задейства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай