Британските скиори са най-щедрите в България

Британските скиори са най-щедрите в България | StandartNews.com

Туристите от Великобритания са били най-щедри в покупките си с карти Visa при търговци в България през активния ски сезон на 2015 г. (15 декември 2014 г. - 20 април 2015 г.), показват данните на Visa Европа за България. Британците са увеличили плащанията с 25% през изминалия сезон до 8,6 млн. евро, измествайки руснаците от челната позиция по изхарчени пари при търговци с карти Visa.

Броят на транзакциите от британските туристи е нараснал с 27% до 105 хиляди. Голямата изненада са турските туристи. През активния ски сезон те са изхарчили с карти Visa при търговци в България 7,15 млн. евро, което е с 52% повече от предходния сезон, броят на транзакциите се е увеличил с 23%. Турските скиори изпреварват по тези показатели и руските, и гръцките туристи. Въпреки политическа криза в другата ни южна съседка, гръцките туристи са направили при търговци покупки, които са се увеличили с 25% до 6,5 млн. евро, а броят на транзакциите е нараснал с 37%. Сериозен ръст от 46% има на покупките на македонски туристи.

Руските туристи са единствените, при които има спад на сумата на плащанията и броя на транзакциите. През изминалия ски сезон покупките, които те са направили с карти Visa в България, са паднали с 45% до 4,48 млн. евро, като броят на транзакциите се е понижил с една трета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай