Twitter с важно решение. Засяга всеки

Таговете на ограничените постове ще бъдат показвани както на създателите на съдържание, така и на други потребители

Twitter с важно решение. Засяга всеки | StandartNews.com

Социалната мрежа Twitter ще добавя специални етикети към туитовете, които са маркирани от модераторите на платформата, за да ограничи видимостта им. Компанията нарече нововъведението стъпка към "свободата на словото, а не към достъпността".

Миналата седмица социалната мрежа за първи път направи съобщение за предстоящи промени, целящи да ограничат достъпа на потребителите на платформата до постове с омразно съдържание. "Ограничаването на достъпа до туитове спомага за намаляване на сложността на модерирането на съдържанието, когато има въпрос "запази или изтрий", и подкрепя нашия подход "свобода на словото срещу свободен достъп", се казва в изявление на Twitter.

Таговете на ограничените постове ще бъдат показвани както на създателите на съдържание, така и на други потребители. Обикновено такива туитове ще показват бележка с текст "Видимостта е ограничена: Този туит може да нарушава правилата на Twitter за поведение, пораждащо омраза". Ограничените публикации няма да се показват в резултатите от търсенето, препоръките и каналите. Освен това социалната мрежа няма да поставя реклами до такива туитове.

Компанията признава, че при маркирането на туитовете могат да възникнат грешки, така че авторите на публикации, които смятат, че съобщенията им по невнимание са маркирани с етикет за ограничена видимост, ще могат да оспорят решението на модераторите. Twitter обаче подчертава, че свързването с поддръжката по този въпрос не гарантира, че етикетът за ограничена видимост ще бъде премахнат от конкретен туит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай