Tesla понижи цените на свои електромобили

Tesla е изправена пред по-голяма конкуренция от производители на стари автомобили

Tesla понижи цените на свои електромобили | StandartNews.com

Tesla отново понижи цените на своите електромобили – този път за купувачи от САЩ – на фона на борбата да увеличи търсенето.

Това е най-малко четвъртият път през последните няколко месеца, когато автомобилният производител прави намаление на своите превозни средства или предлага кредити. Тенденцията за намаляване на цените започна през октомври, когато Tesla обяви намаляване на цените в Китай до 9% за Model 3 и Model Y. По-рано този месец Tesla отново намали цените за китайски купувачи, този път с близо 14%.

Компанията също така се опита да увлече купувачи от САЩ и Канада с намаления на цените. В началото на декември Tesla предложи на купувачите в САЩ кредит от $3750 за Model Y или Model 3, ако автомобилът им бъде доставен през декември 2022 г. През последната седмица на годината автомобилният производител увеличи тази отстъпка до $7500, според уебсайта на компанията .

Tesla отново насочи вниманието си към американския пазар и предлага нови цени за купувачи от САЩ. Кросоувърът Model Y за дълги разстояния сега започва от $52 990 (без таксите), почти 20% спад в цената.

Тази нова, по-ниска базова цена е важна, защото позволява на купувачите да се класират за федералния данъчен стимул от $7500. Само електромобили с цена под $55 000 отговарят на условията за данъчен кредит съгласно новите условия, установени в Закона за намаляване на инфлацията, който беше подписан миналия август.

Tesla също намали цената на своя високопроизводителен седан Model 3 с 14% до $53 990. Най-старите и най-скъпи автомобили на Tesla - седанът Model S и Model X, също са по-евтини. Въпреки че двете превозни средства все още са далеч над тавана от $55 000.

Намалението на цените идва, тъй като Tesla е изправена пред по-голяма конкуренция от производители на стари автомобили, стартиращи компании и в Китай гиганти като BYD.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай