Renault представи летящ електромобил

AIR4 дебютира като концепция, вдъхновена от класическия Renault 4L

Renault представи летящ електромобил | StandartNews.com

В чест на 60-годишнината на един от най-популярните си модели, произвеждани някога, Renault направи негова летяща версия. Произвеждан между 1961 г. и 1992 г. Renault 4L е един от най-емблематичните модели на френската марка.

Сега компанията, заедно с инженерното студио TheArsenale създават неговата футуристична версия. Тя се нарича AIR4 и като своя първообраз е символ на независимост и свобода, твърдят създателите ѝ.

Летящият електромобил се захранва от няколко батерии, чийто общ капацитет е 90 000 mAh. Те позволяват на превозното средство да развие скорост от над 90 км/ч на максимална височина от 700 метра.

Корпусът на електромобила AIR4 е изработен изцяло от въглеродни влакна, но дизайнът е в духа на оригиналния 4L модел. Renault използва четири витла с по две перки, с които се достига максимална векторна тяга от 380 килограма. AIR4 на Renault за сега няма да се продава, но ще бъде показван на различни изложения, срещи с инвеститори, както и пред някои от най-верните привърженици на марката.

Още подобни новини можете да видите в рубриката технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай