Maserati ще представи отбор от Формула Е през 2023 година

Компанията управляваше успешен отбор от Формула 1 през 50-те години

Maserati ще представи отбор от Формула Е през 2023 година | StandartNews.com

Осезаемо италианско присъствие се очаква във Формула Е в бъдеще. Maserati планира да представи отбор в серията състезания с електрически мотори през 2023 г., като стане първата марка от страната, която ще направи това.

Автомобилният производител се завръща към надпреварата за едноместни автомобили за първи път от повече от шест десетилетия. Припомняме, че компанията управляваше успешен отбор от Формула 1 през 50-те години на миналия век и нейният двуместен MC12 грабна общо 14 титли в серията спортни автомобили FIA GT между 2004 и 2010 година. 

Сега Maserati планира да приложи наученото до момента и по пистите на Формула E с гамата Folgore EV. „Това на практика ще бъде нашата технологична лаборатория за ускоряване на разработването на високоефективни електрифицирани коли и интелигентен софтуер за нашите спортни автомобили“, коментира старши вицепрезидентът на компанията Жан-Марк Фино.

Формула Е (ABB FIA World Formula E Championship) е автомобилен шампионат за едноместни открити болиди с електрическо задвижване под егидата на Международната автомобилна асоциация (ФИА). Дебютното състезание във Формула Е е на 13 септември 2014 г. в Пекин.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай