Колко ще струва Cybertruck на Tesla

Компанията може би ще започне производство догодина

Колко ще струва Cybertruck на Tesla | StandartNews.com

Cybertruck на Tesla, който не се знае, дали ще влезе в производство през следващата година, ще се предлага на изключително атрактивната цена от 39 900 долара. Но това беше през 2019 г., когато Cybertruck беше обявен за първи път, и както наскоро каза главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, „много се промени“ оттогава.

Говорейки на годишното събрание на акционерите на своята компания, Мъск каза, че спецификациите и цената на Cybertruck „ще бъдат различни“, цитирайки инфлацията и други „различни проблеми“, които се появиха през трите години, откакто електрическият камион беше представен за първи път.

 „Мразя да давам малко лоши новини“, добави той, преди да продължи да рекламира Cybertruck като „адски страхотен продукт“ и „дяволски добра машина“.

Мъск каза, че Cybertruck ще бъде в масово производство до "средата на следващата година" - но разбира се, това също е променяща се цел. Производството първоначално трябваше да започне в края на 2021 г. Но през август 2021 г. компанията обяви отлагане до 2022 г. – и след това по-късно до 2023 г. Междувременно конкуренти като Ford и Rivian пуснаха свои собствени електрически пикапи.

Мъск не разкрива никакви подробности, освен че първоначалната цена няма да е същата. През 2019 г. Tesla заяви, че ще направи три версии на Cybertruck:

Едномоторно задвижване на задните колела с пробег от 250 мили, капацитет на теглене от 7500 паунда и възможности за ускоряване от нула до 60 мили в час за под 6,5 секунди за 39 900 долара.

Задвижване на всички колела с двоен мотор с пробег от 300 мили, капацитет на теглене от 10 000 паунда и ускорение от нула до 60 мили в час за под 4,5 секунди за 49 900 долара.

Задвижване на четирите колела с три мотора с пробег от 500 мили, капацитет на теглене от 14 000 паунда и ускорение от нула до 60 мили в час за под 2,9 секунди за 69 900 долара.

Друг въпрос без отговор е броят на резервациите, които Tesla има в момента. Последният докладван брой - 650 000 - е от юни 2020 г., но се предполага, че оттогава е нараснал през последната година и сега се оценява на близо 1,5 милиона резервации.

Междувременно Tesla наскоро повиши цените (отново) за гамата си електромобили с изключение на Model 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай